Waarom One Tree Planted?

Als je fysieke producten ontwerpt en verkoopt dan weten we dat we iets terug moeten geven aan onze planeet om onze totale “koolstofvoetafdruk” te balanceren. Toen wij aan het zoeken waren met een mogelijke oplossing hiervoor, kwamen wij een non-profit organisatie tegen genaamd One Tree Planted. De manier waarop ze werken en zichzelf presenteren als bedrijf, sprak ons erg aan en leek ons een goede partner om mee verder te werken.One Tree Planted

Van hun site:
“Bomen helpen om de lucht die wij inademen te verschonen, om het water dat we drinken schoon te filteren en zorgen voor een leefgebied voor meer dan 80% biodiversiteit van de wereld. Bossen zorgen voor 1.6 miljard banen, absorberen gevaarlijke stoffen uit de atmosfeer zoals koolstofmonoxide en fungeren als ingrediënt voor 25% van alle medicijnen. Ooit een Paracetamol genomen? Dat bestaat o.a. uit de schors van een boom!”

Maar ze planten niet zomaar ergens bomen, ze kijken naar het grotere verhaal. Ze planten bomen waar ze het meeste impact hebben op hun omgeving, terwijl ze ook nog eens de bomen monitoren op gezondheid en groei. Ze hebben inmiddels miljoenen bomen gepland, maar dat is nog niet genoeg!

Jij als persoon kan ook helpen en een boom laten planten. Help ons door samen een donatie te doen aan deze fantastische organisatie om bomen te planten over de hele wereld en om een begin te maken met het teruggeven aan onze planeet!

Voor elk verkocht Znoet product doneren wij aan One Tree Planted voor het planten van een boom. Klik op onderstaande link voor meer info.