Ooit jezelf wel eens afgevraagd wat duurzaam hout eigenlijk betekent en waarom het beter is dan normaal hout? Waarom moeite doen om dit type hout te gebruiken als het duurder is dan normaal? Wij van Znoet proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzaam hout voor al onze producten.

Wat is duurzaam hout?
Duurzaam hout komt uit bossen waar er zoveel mogelijk rekening is gehouden met de ecologische aspecten van het bos en de planten en dieren. Het geeft ook aan dat er rekening is gehouden met de houtwerkers en inheemse bevolking van de bossen.

Het gebruik van het FSC label
Znoet - FSC Wood Sliding Board Game
Forest Stewardship Council (FSC) staat voor deze manier van verantwoord bosbeheer. Het gebruik van een FSC label op onze verpakking betekent dat wij FSC hout gebruiken dat uit deze duurzame en door de FSC beheerde bossen komt. Door op een juiste manier gebruik te maken van duurzaam hout, kunnen we onze vraag naar meer hout verminderen en daarmee bijdragen aan een betere leefomgeving.

Onze klanten
Znoet - FSC Wood Sliding Board Game
Zoals sommigen al weten, planten we een boom voor elk verkocht product om een extra boost te geven voor een betere omgeving. Dit doen we door te doneren aan OneTreePlanted. Een non-profit organizatie dat bomen plant over de hele wereld. Als jij een Znoet product koopt, betekent het dus dat jij ook een bijdrage doet aan de duurzaamheid van het hout uit deze bossen.

Andere manieren om de omgeving beter te maken
Znoet - FSC Wood Sliding Board Game
Bomen planten is een goede manier om de globale boskappingen te herstellen, maar er zijn ook andere mogelijkheden om een bijdrage te doen aan de omgeving om de balans terug te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van plastic en de manier waarop het wordt weggegooid. Helaas hebben we nog een lange weg te gaan als je kijkt naar hoeveel menselijk afval in onze prachtige oceanen belandt. Het doodt ons kostbare zeeleven en vervuilt het water op plaatsen waar het het meest nodig is. Er zijn organisaties zoals PlasticSoupFoundation die proberen te voorkomen dat dit vervuilende plastic afval in onze oceanen terechtkomt. Net als anderen denken ze na over de risico’s die plastics kunnen hebben voor ons milieu en onszelf. Microplastics zijn overal en kunnen zelfs in ons lichaam nestelen!

Nieuwsgierig naar onze duurzame houten speelgoed dat exclusief ontworpen zijn voor je kids en je interieur? Klik dan op de button hier beneden om naar onze shop te gaan.

ZNOET SLIDING SJOELBAK GAME
ZNOET MOUNTAIN GAME
ZNOET LUCKY DOBBELSPEL
ZNOET DRIE OP EEN RIJ